Бродовите Драго – со генерации, семејното бродоградилиште е познато по производството на бродови за европска внатрешна и крајбрежна употреба.
Фокусот на бродоградилиштето е јасно на кабинските бродови. Особено во последниве години, во портфолиото се додадени лесни, ефикасни и функционални кабински чамци, претежно со тоалетна соба.
Драго чамците се идеални приколки, совршени семејни чамци, чамци за слободна употреба во внатрешноста, но и за крајбрежни води.

Нашите модели се познати низ цела Европа по нивниот совршен концепт на соба, нивниот модерен функционален дизајн и избалансираниот сооднос цена-перформанси.


Преглед на моделот


ДРАГО 750

Драго 750 бил утврден за прв пат во летото 2023 година. Со овој модел на брод, Драго отвора нова, тренд модел стратегија.
Drago 750 го комбинира модерниот дизајн со максимална употреба на просторот. Во кабината може удобно да се смести до четворица луѓе,
Дополнително … Уште…

Должина:7,75 метри
Ширина:2,44 метри
Макс. Луѓе:7
Кабина на бертовите / Вкупно:4 / 5
Приколка од:2.350 кг.
Основна цена со мотор:€76,900

ДРАГО 665

Драго 665 има карактеристика на уникатна точка на продажба. Како еден од неколкуте бродови во оваа класа, тројца возрасни можат да ја поминат ноќта удобно во кабината. Ова е овозможено до … Уште…

Должина:7,00 метри
Ширина:2,26 метри
Макс. Луѓе:6
Кабина на бертовите / Вкупно:3 / 5
Приколка од:1.790 кг.
Основна цена со мотор:од 48.280 €

ДРАГО 660

Повеќе од една деценија, овој модел е популарен избор за оние кои сакаат пешачење со вода и сакаат да поминат неколку ноќи на бродот. Драго 660S има дарежлив… Уште…

Должина:6,54 метри
Ширина:2,26 метри
Макс. Луѓе:6
Кабина на бертовите / Вкупно:2 / 4
Приколка од:1.650 кг.
Основна цена со мотор:43.800 €

ДРАГО 550

Драго 550 е вистинскиот придружник за спонтани ноќевања, кабината е светла и просторна, во страничните полици има … Уште…

Должина:5,50 метри
Ширина:2,04 метри
Макс. Луѓе:5
Кабина на бертовите / Вкупно:2 / 3
Приколка од:1.000 кг.
Основна цена со мотор:26.300 €